Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
0/90


Hej! 

Uwielbiam odliczać, gdy jestem na diecie i pisać codziennie co zjadłam i zrobiłam aby ważyć mniej. :) Tym razem celem będzie zobaczenie 5-ki z przodu jeszcze przed sierpniowym wyjazdem nad morze. Chcę mieć szczupłe i jędrne ciało, a co za tym idzie, oprócz diety stawiam też na różną aktywność fizyczną. W tamtym roku głównie biegałam, ale spięcie tego logistycznie, gdy nie ma się na co dzień pomocy przy dziecku jest bardzo kłopotliwe, a niezrealizowany trening to wielka frustracja. Więc w tym roku trochę pobiegam, trochę popedałuje, a także chwycę za hantelki i odpalę trening na yt. Po prostu wstanę z kanapy. :)

Moim głównym sukcesem tego roku jest to, że weszłam na zero kaloryczne. Nie tyję przy jedzeniu +2000kcal, a na prawdę długie lata przez różne diety musiałam utrzymywać okolice 1500kcal by nie puchnąć. 

Obecna waga 66,3, ale wszystkie znaki w ciele mówią, że lada chwila dostanę @, więc nie wiem na ile ten wynik jest wiarygodny. Chciałabym oduczyć się codziennego stawania na wadze, więc od teraz dniem ważenie będzie... piątek. A dlaczego piątek? Bo w weekend przeważnie jem bardzo nieregularnie, a nie chcę odmawiać sobie przez ważenie niedzielnego rosołu u mamy. :)


Chciałabym utrzymywać kaloryczność posiłków nieprzekraczającą w ciągu dnia 1700kcal. Ban na słodycze, ogólnie przekąski i alkohol. Wczoraj wypity ostatni Garage i zjedzony rożek czekoladowy. :D

Zaczynam już dziś, ale dzień pierwszy padnie 1.04. :)

Menu:

1. chleb żytni razowy, całą kulka mozarelli, ogórek

2. chleb żytni razowy, pasta z połówki awokado i dwóch jaj, ogórek 

3. potrawka z kurczaka, ryż jaśminowy

4. mix płatków z połówką jogurtu naturalnego, borówki 

+ 30min rowerek stacjonarny

 

  • Itsmee33

    Itsmee33

    31 marca 2025, 11:55

    Nowy miesiąc zawsze daje takiego kopa motywacyjnego. Ja już koło miesiąca na redukcji, ale też mam wrażenie odświeżenia z okazji nadchodzącego Kwietnia. Powodzenia, będę zaglądać!

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.